15.10.12

Home sweet home #4

In ons huis vind je een mix van oude en nieuwe meubels. Zo hebben we bij onze eettafel Eames stoelen gecombineerd met een oude, houten klepbank (maar dat laat ik wel in een andere Home sweet home zien...). Vandaag een kijkje in de het kamertje van baby B.

We maakten een commode van een oud kastje. Het kastje, met mooie oude porseleinen knopjes, kochten we bij Anneke Hof van Huys en Hof en was al geverfd in een mooie grijze tint (Farrow&Ball Plummet 272). Omdat het kastje niet zo diep is maakte mijn man er een soort van werkblad op dat ik heb bekleed met gecoat tafellinnen. 


In our home we have both old and new pieces of furniture. We combined our diningtable with Eames chairs and an old wooden bench (but I will show that in a future Home sweet home post...). Today a look in baby B's room.

We made a dresser from an old small cabinet. We bought the cabinet, which has beautiful china knobs, from Anneke Hof of 'Huys en Hof' and it had already been painted in a nice grey colour (Farrow&Ball Plummet 272). Because we wanted more 'workspace' my husband attached some sort of worktop on it which I covered with coated table linnen.


 
© photo by Mirjam
 

Home sweet home is een initiatief van Barbaramama bij haar vind je ook alle andere deelnemers


4 opmerkingen:

 1. Wat een mooi kastje zeg! Hoe heb je die coat bevestigd?

  Home sweet home!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Barbara! Het (gecoate) tafellinnen heb ik vastgemaakt met een tacker. Dat was wel even een klusje; de boel goed strak trekken en dan tacken...! ;) Wij zijn erg blij met het resultaat!

   Verwijderen
 2. Hoi Mirjam,

  Zo even tijd om eens naar je berichten te kijken. Wat een super leuke babykamer zeg! Wij hebben voor E. ook een oud kastje omgetoverd tot commode. Alleen dan wit en ook met andere porseleinen knopjes (roze wit) en dan de binnenkant met plakplastic bekleed. Wel een goede om het werkblad iets te vergroten, die van ons was al groot genoeg. Maar wel handige tip!

  Ik ben wel heel erg benieuwd naar je eethoek. Eamnes stoelen zijn mijn favoriet en al een tijdje op mijn (inmiddels overvolle!) wishlist!

  Groetjes,
  Suus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Suus,
  dank je! Deze foto is van voordat B geboren werd, uiteraard is zowel de commode als het kapstokje nu wat meer aangekleed! ;) Voor de babykamer van E (ons meisje van 2) hebben we destijds ook een groter werkblad op een oud IKEA (buffet)kastje gemaakt - werkt perfect.
  Eethoek komt zeker nog wel een keer langs - combi van oud&nieuw ook...(*bouwt de spanning op ;)*).
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen